I aften drømmer vi os væk til mellemøsten, og laver en fantastisk bowl med en masse godt. Vi fylder vores bowl med couscous med mandler og spidskommen, krydrede ovnbagte kikærter og en salat med spinat, tomat, mynte og agurk. Vi server vores mellemøstlige kikærtebowl med frisk tahinidressing og sprøde za'atarchips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
½ stk
Citron
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Mynte
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
4 g
Saha-Ras
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
2 g
Spidskommen, stødt
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Bland yoghurt, tahini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [2 spsk | 4 spsk], et nip peber og et skvæt citronsaft i en lille skål.
Hak tomat, mynte og agurk groft, og vend sammen med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.
Skyl spinat.
Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 2 cm firkanter.
Bland tortillabrød, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og za'atar [1/2 pakke, 2P] i en skål, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Hæld væde fra kikærter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Saha-Ras, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Imens, hak mandler groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist mandler i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], spidskommen og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Kom za'atarchips i ovnen, når kikærterne har 5 min tilbage, og bag i 5-6 min, eller indtil gyldne.
Vend spinat i skålen med grøntsager.
Anret couscous, kikærter, salat og za'atarchips på tallerkener.
Dryp med tahinidressing.