Mellemøstlig kikærtebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellemøstlig kikærtebowl

Mellemøstlig kikærtebowl

med tahinidressing og sprøde za'atarchips

I aften drømmer vi os væk til mellemøsten, og laver en fantastisk bowl med en masse godt. Vi fylder vores bowl med couscous med mandler og spidskommen, krydrede ovnbagte kikærter og en salat med spinat, tomat, mynte og agurk. Vi server vores mellemøstlige kikærtebowl med frisk tahinidressing og sprøde za'atarchips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Gluten
Hvede
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

½ stk

Citron

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Mynte

1 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

4 g

Saha-Ras

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

2 g

Spidskommen, stødt

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2.5 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3614 kJ
Kalorier (kcal)864 kcal
Fedt46.3 g
Mættet fedt8.3 g
Kulhydrat77.3 g
Sukker7 g
Protein25 g
Salt3.7 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Lav tahinidressing
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland yoghurt, tahini, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vand [2 spsk | 4 spsk], et nip peber og et skvæt citronsaft i en lille skål.

Hak tomat, mynte og agurk groft, og vend sammen med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Skyl spinat.

Forbered za'atarchips
2

Skær tortillabrød [1/2 pakke, 2P] i 2 cm firkanter.

Bland tortillabrød, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og za'atar [1/2 pakke, 2P] i en skål, og fordel på en bageplade med bagepapir.

Bag kikærter
3

Hæld væde fra kikærter. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Saha-Ras, salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Lav couscous
4

Imens, hak mandler groft.

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme. 

Rist mandler i 2-3 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], spidskommen og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav za'atarchips
5

Kom za'atarchips i ovnen, når kikærterne har 5 min tilbage, og bag i 5-6 min, eller indtil gyldne. 

Vend spinat i skålen med grøntsager.

Server
6

Anret couscous, kikærter, salat og za'atarchips på tallerkener. 

Dryp med tahinidressing.