Mellemøstlig urtefalafel-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellemøstlig urtefalafel-bowl

Mellemøstlig urtefalafel-bowl

med juvelris og tahiniyoghurt

Forkæl dine smagsløg med vores hjemmelavede Urte-falafler. De er hjemmelavede og delikat krydrede med purløg, spidskommen og hvidløg. Dertil serveres aromatiske juvelris med tranebær, en farverig, frisk salat og en dip med yoghurt, mayonnaise og tahini, som passer perfekt til falafler!

Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

1 pose

Bredbladet persille

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 pose

Purløg

1 stk

Citron

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

25 g

Tahini

(Indeholder Sesam)

100 g

Romainesalat

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Mel til kikærter

½ tsk

Salt til kikærter

2 spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Sukker til dressing

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3604 kJ
Kalorier (kcal)861 kcal
Fedt38.6 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat106.3 g
Sukker15.8 g
Protein22.9 g
Salt4.4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav falafelfars
2

Imens, hæld væde fra kikærter.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland kikærter, spidskommen, purløg, hvidløg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.

Blend med en stavblender til cremet konsistens.

TIP: Mos kikærterne fint med en gaffel eller kartoffelmoser, hvis du ikke har en stavblender.

Forbered grøntsager
3

Skyl salat. Skær roden af, skil bladene ad, og hak groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skær agurk i halve skiver.

Bland salat, agurk og gulerod i en stor skål.

Hak persille fint.

Steg falafler
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til falafler (4 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

Lav juvelris
5

Imens, bland yoghurt, mayonnaise, tahini, vand, salt, sukker og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend tranebær og persille i gryden med ris.

Bland olivenolie, et skvæt citronsaft og salt i skålen med salat.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med falafel og salat.

Server med tahiniyoghurt.