Mellemøstlige plantefarsboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellemøstlige plantefarsboller

Mellemøstlige plantefarsboller

med tranebærris og hvidløgsyoghurt

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Blev du fristet af det spændende navn på denne opskrift? Det kan vi godt forstå, her byder vi nemlig på en yderst innovativ opskrift med masser af spændende ingredienser. Vi laver tranebærris med spidskommen, og samtidigt steger vi fantastiske plantefarsboller med dejlige krydderier. Vi laver også en frisk salat med agurk, mynte, spinat og syltet rødløg og en cremet hvidløgsyoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Panamad

150 g

Langkornede hvide ris

40 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Citron

2 g

Spidskommen, stødt

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

2 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3425 kJ
Kalorier (kcal)819 kcal
Fedt30.3 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat97 g
Sukker23.5 g
Protein33.4 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Medium Saucepan

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg spidskommen i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, tilsæt tranebær, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt rødløg
2

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland rødløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort skvæt citronsaft i en stor skål, og stil til side.

Ovnbag plantefarsboller
3

Bland plantefars, Panamad, æg [2 stk | 4 stk], panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål. 

Form fars til boller (4 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil let gyldne. 

TIP: Farsen er blød, så sørg for, at de beholder formen.

Lav hvidløgsyoghurt
4

Imens, hak agurk groft.

Hak mynte fint. 

Skyl spinat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, yoghurt og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Lav salat
5

Vend agurk, mynte, spinat og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i skålen med rødløg.

Server
6

Anret plantefarsboller, salat og tranebærris på tallerkener.

Server med hvidløgsyoghurt