I aften laver vi mexicanske hakkebøffer, som får perfekt smag af vores færdige Tex-Mex krydderiblanding. Vi laver også sprøde, søde kartoffelfritter og en skøn Pico de Gallo, en rå salsa, lavet på rødløg, tomat, koriander og lime. Vi topper hakkebøfferne med most avocado, og så er maden klar til at spises!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
450 g
Sød kartoffel
250 g
Hakket oksekød
3 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
½ stk
Lime, økologisk
1 stk
Avocado
2.5 g
Tex-Mex
1 pose
Koriander
efter behov
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne.
Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Tex-Mex [½ pakke, 2P], salt* [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en stor skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær tomat i 1 cm tern. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak koriander groft. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Bland tomat, rødløg, limeskal, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og halvdelen af koriander i en skål, og krydr med et nip salt*, peber* og sukker*.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og kom avocado i en mellemstor skål. Tilsæt et stort skvæt limesaft og resterende koriander, og mos med en gaffel. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret fritter, hakkebøffer og Pico de Gallo på tallerkener. Top med avocado.