I aften laver vi en vidunderlig mexicansk rejebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge basmatiris. Mens risene koger, laver vi spicy peanuts med chili og steger rejer med lime og Tex-Mex krydderier. Bowlen fyldes med ris, rejer, pico de gallo, spicy peanuts og avocado og toppes med cajunyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Avocado
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Lime
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 g
Chiliflager
1 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
1 pose
Koriander
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak tomat, rødløg [1/2 stk, 2P] og koriander fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland tomat, rødløg, koriander, limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Hak peanuts groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peanuts i 2-3 min, eller indtil let ristet.
Tag panden af varmen, tilsæt chiliflager [½ pakke, 2P], sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt og peber, og overfør til en skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Halver avocado, og fjern sten.
Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med Tex-Mex og et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt.
Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et skvæt limesaft, rør indtil smørret er smeltet, og tag panden af varmen.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris, pico de gallo, avocado og rejer i dybe tallerkener.
Top rejer med limesmør.
Drys med peanuts.
Server med cajunmayonnaise.