I aften laver vi en vidunderlig mexicansk rejebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge basmatiris. Mens risene koger, laver vi spicy peanuts med chili og steger rejer med lime og Tex-Mex krydderier. Bowlen fyldes med ris, rejer, pico de gallo, spicy peanuts og avocado og toppes med cajunyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Avocado
1 stk
Tomat
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
150 g
Basmatiris
2 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflager
½ stk
Rødløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salsa
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til peanutolie
¼ tsk
Salt til peanutolie
¼ tsk
Sukker til peanutolie
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Vand til sauce
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak tomat, rødløg og koriander fint.
Skær lime i både.
Bland tomat, rødløg, koriander, limesaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og salt i en lille skål.
Hak peanuts groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist peanuts i 2-3 min, eller indtil let gyldne.
Tag panden af varmen, og tilsæt chiliflager, sukker, salt og et nip peber. Rør rundt, og overfør til en skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, halver avocado, og fjern sten.
Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med Tex-Mex og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tilsæt smør, vand og et skvæt limesaft, rør indtil smørret er smeltet, og tag panden af varmen.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris, pico de gallo, avocado og rejer i dybe tallerkener.
Top rejer med limesmør.
Drys med peanuts.
Server med cajunmayonnaise.