Lav hurtig aftensmad med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk kikærtebowl! Kikærterne får den helt rette mexicanske smag af at bages med vores Tex-Mex krydderiblanding. Vi bygger vores bowls med luftige hvidløgsris, kikærter, spidskål, cherrytomater og avocado, og så topper vi med krydret cajun-yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Kikærter
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Spidskål, skåret
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
125 g
Cherrytomater
1 stk
Avocado
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
150 g
Langkornede hvide ris
2 g
Røget paprika
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hæld væde fra kikærter, og lad tørre på køkkenrulle.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Tex-Mex, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil gyldne.
Imens, halver cherrytomater.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Dryp med et skvæt limesaft, og krydr med et nip salt.
Pluk koriander.
Bland spidskål, limesaft [1/2 spsk I 1 spsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt koriander, og rør rundt. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Bland yoghurt, røget paprika [1/2 pakke, 2P] og et nip salt i en lille skål.
Tilsæt eventuelt et nip sukker.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kikærter, spidskål, cherrytomater og avocado.
Dryp med yoghurt.
Server med resterende limebåde.