En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, rødløg, oregano og lime og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med cremet yoghurt og krydret sriracha, og serverer den med 'street corn' og tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Majskolbe
1 stk
Avocado
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
37.5 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
2 stk
Tomat
1 pose
Oregano
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime
½ stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skræl majs, og halver. Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber.
Krydr kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og overfør til samme bageplade.
Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Hak oregano groft (gem nogle blade til anretning).
Skær lime i både.
Bland tomat, rødløg, oregano og et stort skvæt limesaft i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Krydr med et nip salt og peber.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt limesaft, halvdelen af creme fraiche, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Træk kylling i strimler med to gafler.
Top kylling med revet ost, og lad smelte.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.
Server med tortillachips [½ pose, 2P].
Anret majs på en tallerken.
Dryp med en smule crème fraiche og sriracha, og drys med resterende oregano.
TIP: Vær forsigtig med srirachaen, den er stærk.