topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk kyllingebowl

Mexicansk kyllingebowl

med bagt 'street corn' og cremet avocadomos

En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, rødløg, oregano og lime og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med cremet yoghurt og krydret sriracha, og serverer den med 'street corn' og tortillachips.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Majskolbe

1 stk

Avocado

1 pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

37.5 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

2 stk

Tomat

1 pose

Oregano

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

1 stk

Lime

½ stk

Hvidløgsfed

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1217 kcal
Energi (kJ)5093 kJ
Fedt57.2 g
Mættet fedt26.9 g
Kulhydrat121.4 g
Sukker14.7 g
Protein58.6 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag majs og kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skræl majs, og halver. Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber.

Krydr kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og overfør til samme bageplade.

Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt 

Kog ris
2

Smelt smør  [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav salsa
3

Imens, skær tomat i 1 cm tern.

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak oregano groft (gem nogle blade til anretning).

Skær lime i både.

Bland tomat, rødløg, oregano og et stort skvæt limesaft i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Krydr med et nip salt og peber.

Lav avocadomos 
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt limesaft, halvdelen af creme fraiche, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Tilsæt ost
5

Træk kylling i strimler med to gafler.

Top kylling med revet ost, og lad smelte.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.

Server med tortillachips [½ pose, 2P].

Anret majs på en tallerken. 

Dryp med en smule crème fraiche og sriracha, og drys med resterende oregano.

TIP: Vær forsigtig med srirachaen, den er stærk.