topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk kyllingebowl

Mexicansk kyllingebowl

med tomatsalsa og cremet avocadomos

En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, maks, rødløg, oregano og lime og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med crème fraiche og krydret sriracha, og serverer den med tortillachips.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Avocado

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

37.5 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

2 stk

Tomat

1 pose

Oregano

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

1 stk

Lime

½ stk

Hvidløgsfed

150 g

Langkornede hvide ris

½ dåse

Majs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4644 kJ
Kalorier (kcal)1110 kcal
Fedt55.1 g
Mættet fedt26.6 g
Kulhydrat91.1 g
Sukker14.7 g
Protein53.9 g
Salt5.5 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag majs og kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Krydr kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og overfør til en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt 

Kog ris
2

Smelt smør  [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav salsa
3

Imens, hæld væde fra majs [½ dåse, 2P].

Skær tomat i 1 cm tern.

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak oregano groft.

Skær lime i både.

Bland tomat, majs, rødløg, oregano og et stort skvæt limesaft i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Krydr med salt og peber.

Lav avocadomos 
4

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt limesaft, halvdelen af creme fraiche, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en skål.

Tilsæt ost
5

Træk kylling i strimler med to gafler.

Top kylling med revet ost, og lad smelte.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.

Top med crème fraiche og sriracha [½ pakke, 2P].

Server med tortillachips [½ pose, 2P].

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.