En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, maks, rødløg, oregano og lime og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med crème fraiche og krydret sriracha, og serverer den med tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Hvidløgsfed
2 stk
Tomat
½ dåse
Majs
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
10 g
Sriracha
37.5 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
½ stk
Rødløg
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Avocado
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Oregano
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
5 g
Tex-Mex
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salsa
¼ tsk
Salt til guacamole
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Krydr kylling med salt, og overfør til en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hæld væde fra majs.
Skær tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg fint.
Hak oregano groft.
Skær lime i både.
Bland tomat, majs, rødløg, oregano og et stort skvæt limesaft i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Krydr med salt og et nip peber.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt limesaft, halvdelen af creme fraiche, salt og peber i en skål.
Træk kylling i strimler med to gafler.
Top kylling med gouda, og lad smelte.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.
Top med sriracha og resterende crème fraiche.
Server med tortillachips.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.