Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk linsegryde, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores linsegryde med en frisk tomatsalsa med lime og koriander, kølende fraiche og sprøde tortilla chips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 dåse
Majs
1 pakke
Grønne linser
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ dåse
Tomatpuré
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
3 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 3)
Hak løg fint. Halver peberfrugt, fjern kerner, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 st, 2P] i både. Hæld væde fra majs og linser af i en si.
Opvarm en smule olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Svids løg i 2 min. Tilsæt peberfrugt, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, grøntsagsbouillon og tomatpuré [1/2 unit, 2P], og steg i 1 min.
Sænk til middellav varme, tilsæt majs, linser, limesaft [1 tsk | 2 tsk], vand* [3 spsk | 5 spsk] og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og vend sammen. Lad simre i 5-6 min. Krydr med salt* og peber*.
Skær tomat i små stykker og stil til side i en skål. Hak koriander groft.
Pres resterende lime i skålen med tomat. Tilsæt sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], halvdelen af koriander, og smag til med salt* og peber*. Rør godt rundt og stil tomatsalsa til side.
Anret linsegryde i dybe tallerkener. Pynt med revet ost, tomatsalsa og resterende koriander. Server med fraiche og tortilla chips.