Gem denne ret til en dag, hvor I virkelig er sultne, for her byder vi nemlig på et yderst solidt måltid, som hurtigt vil tilfredsstille jeres sult. Vi bygger vores mexicanske bowl med med korianderbulgur med lime, krydret oksekød, sprøde hjemmelavede tortillachips, spicy cajunyoghurt, og en frisk salat med avocado og tomat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
2 stk
Tomat
1 stk
Avocado
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær tomat i 2 cm tern.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Skær lime i både.
Bland avocado, tomat, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en stor skål.
Bland olivenolie [2 spsk I 4 spsk], halvdelen af Ay Cajun-ba og et nip salt i en skål.
Skær tortillabrød [½ pakke, 2P] i 2 cm firkanter, og vend i skålen.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med Tex-Mex og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak koriander fint.
Tilsæt koriander og et skvæt limesaft til gryden med færdig bulgur, og vend sammen.
Bland yoghurt, resterende Ay Cajun-ba og et nip salt i en lille skål.
Anret oksekød, tortillachips, bulgur og tomatsalat i dybe tallerkener.
Top med cajunyoghurt.