topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk oksekødsbowl

Mexicansk oksekødsbowl

med korianderbulgur og sprøde tortillachips

Gem denne ret til en dag, hvor I virkelig er sultne, for her byder vi nemlig på et yderst solidt måltid, som hurtigt vil tilfredsstille jeres sult. Vi bygger vores mexicanske bowl med med korianderbulgur med lime, krydret oksekød, sprøde hjemmelavede tortillachips, spicy cajunyoghurt, og en frisk salat med avocado og tomat.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

2 stk

Tomat

1 stk

Avocado

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

4 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)831 kcal
Energi (kJ)3477 kJ
Fedt47.5 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat55.6 g
Sukker8.6 g
Protein35.3 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er kogt, men stadig har en smule bid. 

Lav tomatsalat
2

Imens, skær tomat i 2 cm tern.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Skær lime i både.

Bland avocado, tomat, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en stor skål.

Lav tortillachips
3

Bland olivenolie [2 spsk I 4 spsk], halvdelen af Ay Cajun-ba og et nip salt i en skål.

Skær tortillabrød [½ pakke, 2P] i 2 cm firkanter, og vend i skålen. 

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Steg oksekød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød med Tex-Mex og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland korianderbulgur
5

Imens, hak koriander fint.

Tilsæt koriander og et skvæt limesaft til gryden med færdig bulgur, og vend sammen. 

Bland yoghurt, resterende Ay Cajun-ba og et nip salt i en lille skål.

Server
6

Anret oksekød, tortillachips, bulgur og tomatsalat i dybe tallerkener.

Top med cajunyoghurt.