Barbacoa er en mexicansk ret, som ikke skal forveksles med barbecue. Når du tilbereder barbacoa i Mexico, laver du nemlig velkrydret pulled beef. Vi krydrer vores pulled beef med røget paprika, og serverer den i tacos sammen med avocadosalsa med tomat, lime og syltede rødløg. Spændende tilbehør er spicy baconkartofler med jalapeno.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
300 g
Pulled beef
1 stk
Rødløg
1 stk
Avocado
1 stk
Lime
1 pose
Koriander
20 g
Sriracha
4 g
Røget paprika
500 g
Kartofler
1 stk
Jalapeno
70 g
Bacon, tern
2 stk
Tomat
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Bland saft fra halvdelen af limebåde, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og rødløg i en lille skål.
Flæk jalapeno, fjern kerner, og hak fint.
Top kartofler med bacon [½ pakke, 2P] og jalapeno, når de har 10 min tilbage i ovnen.
TIP: Undlad jalapenoen, eller brud mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Kom oksekød (inklusive lage fra pakken) og røget paprika i en gryde, og lad simre under låg i 10-12 min på middel varme.
Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Skær tomat i 2 cm tern.
Bland avocado, tomat og saft fra resterende lime i en skål, og krydr med salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Imens, hak koriander fint.
Træk kød i strimler med to gafler i gryden. Tilsæt sriracha, og rør rundt.
TIP: Sriracha er stærk, så tilsæt lidt ad gangen.
Fyld tortillabrød med pulled beef, avocadosalsa og rødløg.
Top med koriander.
Server med kartofler toppet med mayonnaise.