Har du lyst til en varmende 'chili' men med et tvist, så prøv denne med kødboller. På mexicansk vis er saucen krydret og fyldt med grøntsager, og 'chilien' toppes med koriander, græsk ost og hjemmelavede cajunkrydrede tortillachips. En pirrende og mundvandsdrivende oplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
10 g
Tex-Mex
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 pakke
Kidneybønner
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
1 pose
Koriander
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
2 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Olie til cajun olie
¼ tsk
Salt til cajun olie
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, halvdelen af Tex-Mex, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 5-6 min, eller indtil brunede.
Overfør til en tallerken.
Imens, hak rødløg og gulerod fint.
Hæld væde fra kidneybønner.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt kødboller, kidneybønner, tomatpuré, Worcestershire sauce, resterende Tex-Mex, smør, vand, salt og et nip peber.
Sænk til middel varme, og steg i 4-5 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegte.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bland Ay Cajun-ba, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær tortillabrød i 3 cm brede trekanter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med cajun-olie, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Imens, hak koriander groft.
TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på.
Anret chili con kødboller i skåle.
Top med koriander og smuldret salatost.
Server med tortillachips.