I aften frister vi med en spændende opskrift med krydret gnocchi som bliver ovnstegt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab i ovnen af zucchini, cherrytomater og rødløg, som krydres med medelhavskrydderier og Souvlaki-krydderi. Vi topper herlighederne med citron-basilikum dressing, ristede pinjekerner, ricotta og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
350 g
Gnocchi
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)
1 stk
Zucchini
1 stk
Rødløg
125 g
Cherrytomater
40 g
Rucola
1 pose
Basilikum
½ stk
Citron
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ tsk
Salt (trin 2)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel gnocchi på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Hello Sunrise og et nip peber.
Fordel grøntsager på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, Souvlaki-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag gnocchi og grøntsager i ovnen i 15-25 min, eller indtil grøntsagerne er bløde og gnocchien er brunet og sprød.
Imens, halver citron [½ stk, 2P].
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], hvidløg, basilikum, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Top grøntsager med pinjekerner, når de har 5 min tilbage.
Skyl rucola.
Anret gnocchi og grøntsager i dybe tallerkener.
Dryp med citron-basilikumdressing, og drys med pinjekerner.
Top med rucola og ricotta.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.