Middelhavsinspireret ovnbagt gnocchi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret ovnbagt gnocchi

Middelhavsinspireret ovnbagt gnocchi

med ricotta og citron-basilikumdressing

I aften frister vi med en spændende opskrift med krydret gnocchi som bliver ovnstegt i stedet for at koges. Gnocchi får selskab i ovnen af zucchini, cherrytomater og rødløg, som krydres med medelhavskrydderier og Souvlaki-krydderi. Vi topper herlighederne med citron-basilikum dressing, ristede pinjekerner, ricotta og frisk rucola.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Selleri
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja, Sennep)

1 stk

Zucchini

1 stk

Rødløg

125 g

Cherrytomater

40 g

Rucola

1 pose

Basilikum

½ stk

Citron

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder Selleri, Sennep)

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

1.5 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2355 kJ
Kalorier (kcal)563 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat72 g
Sukker9.2 g
Protein19.6 g
Salt5.5 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Halver cherrytomater.

Skær rødløg i 2 cm både.

Bag gnocchi
2

Fordel gnocchi på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Hello Sunrise og et nip peber. 

Fordel grøntsager på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, Souvlaki-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. 

Bag gnocchi og grøntsager i ovnen i 15-25 min, eller indtil grøntsagerne er bløde og gnocchien er brunet og sprød.

Lav dressing
3

Imens, halver citron [½ stk, 2P].

Hak basilikum fint. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk], hvidløg, basilikum, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt pinjekerner
4

Top grøntsager med pinjekerner, når de har 5 min tilbage.

Forbered rucola
5

Skyl rucola. 

Server
6

Anret gnocchi og grøntsager i dybe tallerkener. 

Dryp med citron-basilikumdressing, og drys med pinjekerner. 

Top med rucola og ricotta.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.