I aften drømmer vi os væk til middelhavet, og frister med sprødstegt grillost paneret i citronpeber, panko og persille. Samtidigt ovnbager vi kartofler, zucchini og rødløg, som vi vender med balsamico, og laver en frisk salat med rucola og tomat. Vi serverer herlighederne med en smukt grøn calabresedressing med calabresepesto, hvidløg og yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 g
Citronpeber
1 pose
Bredbladet persille
300 g
Kartofler
½ stk
Zucchini
40 g
Rucola
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløg
24 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Hvidløgsfed
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
60 g
Calabresepesto
½ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og rødløg i 1 cm både.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 1 cm halve skiver.
Hak persille og tomat groft.
Skyl rucola.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær grillost i tynde skiver (3 pr. person).
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en tallerken.
Bland panko, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], citronpeber og persille i en anden dyb tallerken.
Kom hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Fordel zucchini og rødløg på en anden på en bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bløde.
Vend grøntsager med balsamico og sukker [1 spsk I 2 spsk] på bagepladen, og bag videre i 5 min.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland calabresepesto, hvidløg, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland rucola, tomat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål .
Vend færdige kartofler med færdige grøntsager på bagepladen.
Anret grøntsager og kartofler på tallerkener.
Top med grillost.
Server med salat og calabresedressing.