I aften drømmer vi os væk til Middelhavet og laver en forførende god gryderet med rejer, tomat, løg, calabresepesto, fløde og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vidunderligt tilbehør er luftige basmatiris med hvidløg og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
1 pose
Basilikum
30 g
Calabresepesto
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
2 stk
Tomat
1 stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær løg i tynde skiver.
Hak tomat groft.
Hak basilikum groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomat, Mamas Favorit, Hvide Løjer & Urter og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil tomaterne er næsten møre.
Krydr rejer med et nip salt.
Tilsæt calabresepesto [1/2 pakke, 2P], rejer, madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og vand [1 dl | 2 dl] til stegepanden, og lad simre i 3-4 min, eller indtil saucen er tyknet og rejerne er gennemtilberedte.
Smag til med salt og peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tilsæt basilikum lige inden servering, og rør rundt.
Anret ris og rejegryde i dybe tallerkener.