Ugens fisk er et fyrværkeri af smage og farver. Vi panerer ørred i panko med middelhavskrydderier, og steger den sprød. Samtidig koger vi bulgur som vi derefter blander med frisk persille og ovnbagt rødløg, zucchini og tomat. Vi topper herlighederne med en kølende citronyoghurt og knasende græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløg
1 stk
Zucchini
2 g
Middelhavsdrøm
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
2.5 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Skær rødløg og tomat i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil 'al dente'.
Imens, pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, Mamas Favorit og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i en anden dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i æg og derefter i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak persille fint.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland yoghurt, et stort skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend bagte grøntsager, persille, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i gryden med færdig bulgur.
Anret bulgur og fisk i dybe tallerkener.
Top med citronyoghurt og græskarkerner.