I aften panerer vi kylling i panko, ost og fantastiske middelhavskrydderier, og steger den derefter gylden og sprød. Vi serverer vores kylling med rodfrugtfritter, en frisk tomatsalat med balsamico og rucola og cremet hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
300 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Tomat
40 g
Rucola
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Rødbede
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Skær kyllinge i 3 skiver på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko, finrevet ost og Middelhavsdrøm i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak tomat groft.
Skyl rucola.
Bland tomat og rucola i en stor skål.
Tilsæt balsamico og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] lige inden servering, og vend sammen.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret kylling, salat og fritter på tallerkener.
Server med hvidløgsyoghurt.