Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. Misopasta er en japansk pasta, der hovedsageligt består af fermenteret sojabønner. I aften steger vi laks, og glacerer den derefter i en miso-glace med sojasauce. Vi server vores Miso-glaseret laks med aromatiske ingefærris, en frisk pak choi-salat med gulerod og lime, og spicy srirachayoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
15 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Lime
10 g
Sriracha
½ stk
Gulerod, Julienne
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
10 g
Ingefærpasta
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til fisk
1 tsk
Sukker til glace
½ spsk
Mel til glace
½ dl
Vand til glace
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, bland misopasta, sojasauce, sukker, hvedemel og vand i en lille skål.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Hak pak choi fint, og skær lime i både.
Bland pak choi, gulerod, limesaft, salt og olivenolie i en mellemstor skål.
Tag panden af varmen, og vend laks med miso-glace.
Vend ingefærpasta i gryden med færdigkogt ris.
Bland sriracha, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ingefærris i dybe tallerkener.
Top med salat og laks.
Drys med sesamfrø.
Server med srirachayoghurt.