Miso er en pasta lavet af sojabønner, som er yderst populær i japansk madlavning. I aften steger vi kød, peberfrugt og zucchini, og blander dem derefter i en sauce med misopasta, sojasauce og hvidløg. Vi serverer vores misostegt svinekød med luftige ris, ristede sesamfrø og frisk forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Zucchini
30 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Forårsløg
150 g
Langkornede hvide ris
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
5 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
3 tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø [½ pakke, 2P] i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 2-3 min, eller indtil let brunet.
Tilsæt peberfrugt og zucchini, og steg videre
i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde og kødet er gennemstegt.
Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
TIP: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt
Imens, snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland misopasta, sojasauce [1/2 pakke, 2P],
hvidløg, vand [1 dl | 2 dl], sukker [1 spsk | 2 spsk] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] i en lille skål.
Sænk til middel varme.
Tilsæt misosauce til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svinekød og grøntsager.
Drys med sesamfrø og forårsløg.