Mør bøf og pebersauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mør bøf og pebersauce

Mør bøf og pebersauce

med lind kartoffel- og knoldsellerimos og karamelliserede rødløg

Så blev det weekend, og vi tilbereder fantastisk mør Angus Striploin med innovativt tilbehør! Her har vi skabt en lækker opskrift, hvor bøfferne steges og serveres med vidunderlig kartoffel- og knoldsellerimos og ovnbagte gulerødder. Luksustilbehør er karamelliserede rødløg og en lækker pebersauce med fløde og persille.

Allergener:
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

1 pose

Timian

1 stk

Gulerod

1 stk

Gulerod

1 stk

Gulerod

2 stk

Hvidløgsfed

300 g

Angus Striploin

1 stk

Rødløg

15 ml

Balsamico

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Oksebouillon

2 g

Groftmalet peber

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Mælk (trin 1)

efter behov

Smør (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)810 kcal
Energi (kJ)3387 kJ
Fedt39.72 g
Mættet fedt19.6 g
Kulhydrat69.42 g
Sukker23.3 g
Protein41.71 g
Salt1.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel og knoldselleri, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg [1 stk | 1 stk]. Kog i 10-12 min. Hæld vand fra, og tilsæt smør* [2 spsk | 4 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Bag gulerødder
2

Pluk timianblade [2 stilke | 4 stilke]. Del gulerødder på langs, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre. TIP: Hold længst op på timianstilken, og træk fingrene ned langs stilken for at frigøre bladene. 

Karamelliser rødløg
3

Skær rødløg i 2 cm både. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg under omrøring i 5-6 min. Tilsæt balsamico, vand* [1 spsk | 2 spsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt*, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Stil til side.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav pebersauce
5

Hak persille fint. Pres eller hak resterende hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon, grovmalet peber, kødsaft fra tallerkenen og halvdelen af persille, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Krydr med et nip salt*.

Server
6

Skær bøffer i tynde skiver. Anret bøffer, gulerødder og knoldsellerimos på tallerkener. Øs pebersauce over kødet, og top med karamelliserede rødløg. Drys med resterende persille.