Mør steak og cremet pebersauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mør steak og cremet pebersauce

Mør steak og cremet pebersauce

med pandestegte grøntsager og sprøde rosmarinfritter

Ups, er det allerede lørdag? Hvad skal vi spise i aften? Intet problem, vi har ordnet den lækreste menu, som du tilbereder på under en time. Vidunderlig, perfekt stegt striploin steak med sprøde rosmarinfritter. Fantastisk tilbehør er hvidløgsstegt broccolini, gulerod, rødløg og en cremet pebersauce med fløde.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

150 g

Broccolini

2 g

Groftmalet peber

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

2 g

Oksebouillon

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)680 kcal
Energi (kJ)2843 kJ
Fedt31.38 g
Mættet fedt14.6 g
Kulhydrat59.28 g
Sukker12.6 g
Protein41.33 g
Salt0.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rosmarinfritter
1

Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Hak rosmarin [1/2 stilk I 1 stilk] fint. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med rosmarin og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Forbered grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) i 5 cm lange stave. Skær rødløg i 1 cm både. Pres eller hak hvidløg fint.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt broccolini, gulerod, rødløg og et skvæt vand*, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil næsten møre. Tilsæt halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*. Overfør til en skål, og dæk til med låg.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav pebersauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middellav varme, når fritterne har 5 min tilbage. Tilsæt grovmalet peber og resterende hvidløg, og svits i 30 sek. Tilsæt et skvæt vand*, madlavningsfløde, oksebouillon [1/2 pakke, 2P] og et nip salt*, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet. Tilsæt eventuel kødsaft fra tallerkenen med bøffer. Skær bøffer i tynde skiver. 

Server
6

Anret bøffer, rosmarinfritter og grøntsager på tallerkener. Øs pebersauce over kødet.