Norske kødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Norske kødboller

Norske kødboller

med hvidløgsstegt grønkål og blød kartoffelmos

I aften går den kulinariske rejse til Norge, og vi steger rustikke kødboller, som vi derefter blander med en dejlig sauce med tyttebærsyltetøj, rødvin og oksebouillon. Vidunderligt tilbehør er hvidløgsstegt grønkål med tranebær og cremet kartoffelmos.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

4 g

Oksebouillon

500 g

Bagekartoffel

50 g

Grønkål, skåret

25 g

Tyttebærsyltetøj

1 stk

Løg

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Hvidløgsfed

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Smør (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)683 kcal
Energi (kJ)2859 kJ
Fedt24.9 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat80.8 g
Sukker23 g
Protein36.9 g
Salt7.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt eventuelt en klat smør for en mere cremet mos. 

Lav kødboller
2

Imens, bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Skær løg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Steg grønkål
4

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en anden gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt grønkål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og sænk til middellav varme.

Tilsæt tranebær, og rør i 3-4 min, eller indtil bløde.

Lav sauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand [1/2 dl | 1 dl], tyttebærsyltetøj [1/2 pakke, 2P], rødvinssauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og oksebouillon, og rør rundt. Tilsæt kødboller, sænk til middellav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret kartoffelmos og kødboller på tallerkener.

Top med sauce.

Server med grønkål.