I aften laver vi lækre hakkebøffer, der får et spændende twist af oliven, oregano og vores færdiglavede krydderiblanding Mamas Favorit. Farverigt og indbydende tilbehør er couscous blandet med hvidløg og tomatpuré. Vi serverer hakkebøfferne og couscous med en frisk salat med tomat- og gulerodsbånd og en cremet citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Kalamataoliven
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 g
Oregano, tørret
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 stk
Hvidløgsfed
½ dåse
Tomatpuré
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Tomat
1 stk
Gulerod
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Æg (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Hak oliven [½ pakke, 2P] fint. Bland oliven, hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favorit, salt* [½ tsk | 1 tsk] og halvdelen af oregano i en skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Riv hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, resterende oregano, tomatpuré [½ dåse, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og svits i 30 sek. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], og bring i kog. Tilsæt couscous, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 3 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær citron i både. Skær tomat i 2 cm tern. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Bland snittet salat, tomat, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål.
Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret couscous og salat på tallerkener. Top salat med gulerod. Top couscous med hakkebøffer. Server med citronyoghurt og resterende citronbåde.