Skal du have gæster og vil du imponere med et måltid, der med garanti vil give dig tilfredse gæster? Så har du valgt den helt rette opskrift. Oreganomarineret lammeculotte steges til perfektion, og serveres med smukt grønt spinatris, græsk salat med cherrytomater, rødløg og salatost, og cremet hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Oregano
300 g
Lammeculotte
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløg
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver citron.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak oregano fint.
Skær lammeculotte i 3 cm stykker på et andet skærebræt.
Vend lammeculotte med oregano, et stort skvæt citronsaft, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skyl spinat, og hak fint.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland agurk, cherrytomater, rødløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], resterende citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg lammeculotte i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Vend spinat og smør [1 spsk I 2 spsk] i gryden med ris.
Anret spinatris og græsk salat i dybe tallerkener.
Drys med smuldret salatost.
Top med lammeculotte.
Dryp med hvidløgsyoghurt.