Ostegratineret aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostegratineret aubergine

Ostegratineret aubergine

med bulgur, karamelliserede rødløg & myntesalat

I aften byder vi på et fyrværkeri af farver og smage. Vi gratinerer aubergine med vores færdige Saha-Ras krydderiblanding og med græsk salatost. Skønt tilbehør er persille-citron bulgur, en fantastisk myntesalat med agurk og gulerod og karamelliserede rødløg. Vi topper lækkerierne med yoghurt, mynte, mandler og citronbåde!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 ml

Balsamico

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Aubergine

4 g

Saha-Ras

1 stk

Rødløg

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

½ pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

170 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

100 g

Græsk salatost

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 3)

8 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)497 kcal
Energi (kJ)2077 kJ
Fedt11.14 g
Mættet fedt3.1 g
Kulhydrat71.29 g
Sukker14 g
Protein17.46 g
Salt1.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Del aubergine på langs, og skær 1 cm dybe ridser på kryds og tværs. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med halvdelen af Saha-Ras og et stort nip salt* og peber*. Placer aubergine på en bageplade med bagepapir. Bag øverst i ovnen i 22-25 min, eller indtil mør og gylden.

Forbered grøntsager
2

Bring vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak agurk groft. Hak mynte fint. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak persille [1/2 pose, 2P] groft. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Hak mandler groft.

Karamelliser rødløg
3

Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk] og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Steg videre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret. Bland agurk, gulerod, mynte (gem lidt til anretning), et stort skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en skål. Rør godt rundt, og smag til med salt* og peber*.

Kog bulgur
4

Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og resterende Saha-Ras til gryden med kogende vand*, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. Tilsæt persille, og rør rundt. Tilsæt en smule olivenolie*, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

Tilsæt ost
5

Tag bagepladen med aubergine ud af ovnen, og skru op for varmen til 240°C/220°C varmluft. Top aubergine med smuldret græsk salatost, og bag øverst i ovnen i 4-5 min, eller indtil osten er gylden.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med aubergine, myntesalat og rødløg. Dryp med en klat yoghurt. Drys med med mandler og resterende mynte. Server med citronbåde.