I aften laver vi en fortolkning af den klassiske cæsarsalat, som kentegnes af den fantastiske dressing med mayonnaise, hvidløg og ost. Vi blander vores dressing med gulerod, æble og kål, og serverer vores cæsarsalat med sej paneret i panko og ost og sprøde ovnbagte kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
12.5 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 g
Groftmalet peber
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Gulerod
1 stk
Æble
1 stk
Hvidløgsfed
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
1 stk
Æg (trin 4)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og et stort nip groftmalet peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland mayonnaise, hvidløg, finrevet ost [2 tsk | 4 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk], et nip salt og et stort nip groftmalet peber i en lille skål.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Skær æble i 1/2 cm stave.
Bland gulerod, æble og kålblanding i en stor skål.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko [1/2 pose] og resterende finrevet ost i en tredje dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Vend cæsardressing i skålen med salat.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler og fisk på tallerkener.
Server med cæsarsalat.