I aften frister vi med enkle, klassiske smage med masser af smukke farver. Ovnstegt laks med velsmagende cajun-krydderier. Bagt majs toppet med smør. Bagte løg og kartofler vendt sammen med frisk spinat, og så topper vi med frisk citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Majskolbe
400 g
Små kartofler
1 stk
Rødløg
½ stk
Citron
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Smør (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet), og skær rødløg i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepair. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Skræl majs, og halver. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og placer på bagepladen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil majsen er mør og kartoflerne er gyldne.
Imens, skær citron [½ stk, 2P] i både.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], Ay Cajun-ba, grøntsagsbouillon, et skvæt citronsaft og et nip peber i en lille skål.
Skær smør [2 spsk | 4 spsk] i små stykker.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer laks på bagepladen, når kartoflerne har 8 min tilbage.
Top laks og grøntsager med cajunolie.
Fordel smør på bagepladen.
Bag i ovnen i 7-8 min, eller indtil laksen er gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Bland yoghurt, et stort skvæt citronsaft og et nip peber i en lille skål.
Tag færdigbagte grøntsager ud af ovnen, og vend med spinat.
Anret laks, majs og kartofler på tallerkener.
Top majs med smør fra bagepladen.
Server med citronyoghurt.