Gem denne ret til en dag, hvor I virkelig er sultne, for her byder vi nemlig på et yderst solidt måltid, som hurtigt vil tilfredsstille jeres sult. Vi frister med ovnbagt chorizo-kartoffelsalat med spinat, tomater og hvidløg. Skønt tilbehør er balsamicoglace, en cremet salatostedressing og stegte mandler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
200 g
Chorizo-pølse
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
24 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær tomat og peberfrugt i 2 cm tern.
Skær chorizo i 2 cm skiver.
Skyl spinat.
Fordel peberfrugt på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage. Vend kartofler og peberfrugt med olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber, og vend sammen. Top med chorizo, og bag i ovnen i 13-15 min.
Imens, opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt balsamico og sukker [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 1 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Bland smuldret salatost, fraiche og vand [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål, og mos til en flydende konsistens med en gaffel.
Hak mandler groft.
Tag bagepladen med grøntsager og chorizo ud af ovnen.
Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.
Anret chorizo-kartoffelsalat i dybe tallerkener.
Top med tomat.
Dryp med balsamicoglace og salatostedressing.
Drys med mandler.