Den kulinariske rejse går til Mexico, og byder på en fajitafest med masser af spændende ingredienser. Marineret kylling steges til perfektion og får selskab i ovnen af kartofler, løg, gulerød og peberfrugt, der er ovnsteges med vores spicy krydderiblanding, som vi kalder Ay Cajun-ba. Vi topper med cremet cajundressing og frisk chimichurri med koriander, chili og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødløg
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 pose
Koriander
500 g
Kartofler
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og rødløg i 2 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern og peberfrugt i 2 cm strimler.
Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Tex-Mex, halvdelen af Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, halver lime.
Hak koriander fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Bland koriander, chili, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bland fraiche og resterende Ay Cajun-ba i en lille skål.
Krydr kylling med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Top med chimichurri.
Server med cajundressing.