Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med sprødt kyllingebryst, bagte sesamkartofler og bagt broccoli. Spændende tilbehør er sprød rucolasalat og cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Broccoli
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Rucola
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Skyl rucola.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær broccoli i buketter (inklusive stokken) i 1 cm tern.
Vend kylling med en smule olivenolie, Jorden Rundt og et nip salt i en skål.
Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 20 min tilbage.
Placer kylling og broccoli på samme bageplade. Dryp broccoli med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 17-19 min.
Top kylling med finrevet ost, når der er 5 min tilbage. Bag i resterende tid, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemtilberedt.
Bland rucola, balsamico [1/2 pakke, 2P] og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret broccoli, kartofler og kylling på tallerkener.
Drys kartofler med sesamfrø.
Server med rucolasalat og aioli.