topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med bagte rodfrugter, grønkål & citronmayo

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Samtidig som du bager laks, tilbereder du bagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål og græskarkerner. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.

Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

300 g

Rodfrugtsmix

1 pakke

Græskarkerner

50 g

Grønkål, skåret

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Citron, økologisk

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Gulerod

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)787 kcal
Energi (kJ)3294 kJ
Fedt47.13 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat53.85 g
Sukker14.5 g
Protein34.26 g
Salt0.7 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skræl kartofler, gulerod, pastinak og rødbede, og skær i 2 cm tern.

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Sylt agurk
3

Placer laks på en bageplade med bagepapir. Krydr med et nip salt* og peber* på begge sider. Spray eller pensl med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 10-12 min.VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten

Tilsæt grønkål
4

Top rodfrugter med grønkål og græskarkerner, når de har 10 min tilbage.

Bland citronmayo
5

Skær citron i både. Bland mayonnaise, aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret rodfrugter på tallerkener. Top med laks. Server med citronmayo.