Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Samtidig som du bager laks, tilbereder du gyldenbagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål og græskarkerner. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Grønkål, skåret
300 g
Kartofler
300 g
Rodfrugtsmix
1 pakke
Græskarkerner
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Citron, økologisk
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Gulerod
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skræl kartofler, gulerod, pastinak og rødbede, og skær i 2 cm tern.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Placer laks på en bageplade med bagepapir. Krydr med et nip salt* og peber* på begge sider. Spray eller pensl med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 10-12 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Top rodfrugter med grønkål og græskarkerner, når de har 10 min tilbage i ovnen.
Skær citron i både. Bland mayonnaise, aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret rodfrugter på tallerkener. Top med laks. Server med citronmayo.