Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Samtidig som du bager laks, tilbereder du gyldenbagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål og græskarkerner. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
300 g
Kartofler
50 g
Grønkål, skåret
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Gulerod
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Top rodfrugter med grønkål og græskarkerner, når de har 10 min tilbage i ovnen.
Bland mayonnaise, aioli og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret rodfrugter og laks på tallerkener.
Server med aioli.