topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt laks

Ovnbagt laks

med ovnbagte rodfrugter og mild aioli

Laks er en fantastisk fisk, som er svær at mislykkes med. Du skal bare sørge for, at den ikke bliver bagt for længe. Samtidig som du bager laks, tilbereder du gyldenbagte rodfrugter, som får ekstra smag og bid ved at blandes med grønkål og græskarkerner. Den cremede citronmayonnaise med hvidløg giver ekstra smag, og passer perfekt til laks og grøntsager.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

300 g

Kartofler

50 g

Grønkål, skåret

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Gulerod

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3118 kJ
Kalorier (kcal)745 kcal
Fedt44.6 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat56.6 g
Sukker19.1 g
Protein33.4 g
Salt0.6 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Bag rodfrugter
2

Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bag laks
3

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Tilsæt grønkål
4

Top rodfrugter med grønkål og græskarkerner, når de har 10 min tilbage i ovnen.

Bland aioli
5

Bland mayonnaise, aioli og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret rodfrugter og laks på tallerkener.

Server med aioli.