Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig en fantastisk laksegratin med spinat og mornaysauce, som toppes med cremet kartoffelmos med ost. Perfekt tilbehør er en frisk rucolasalat med olivenolie og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skyl spinat og rucola.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern på et andet skærebræt.
Bland panko, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland spinat, laks og mornaysauce i et ildfast fad, fordel i et jævnt lag, og krydr med et nip peber.
Top med kartoffelmos.
Drys med panko, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Tag den færdige laksegratin ud af ovnen, og lad køle af.
Bland rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål lige inden servering.
Anret laksegratin på tallerkener.
Server med rucolasalat.