Ovnbagt laksegratin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt laksegratin

Ovnbagt laksegratin

med ostetoppet kartoffelmos og rucolasalat

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig en fantastisk laksegratin med spinat og mornaysauce, som toppes med cremet kartoffelmos med ost. Perfekt tilbehør er en frisk rucolasalat med olivenolie og citron.

Tags:
Nem
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Sulfitter
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

40 g

Rucola

25 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)812 kcal
Energi (kJ)3399 kJ
Fedt47.9 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat59.4 g
Sukker5.8 g
Protein37.9 g
Salt2.4 g

Redskaber

Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, skyl spinat og rucola.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern på et andet skærebræt.

Bland panko, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav laksegratin
3

Bland spinat, laks og mornaysauce i et ildfast fad, fordel i et jævnt lag, og krydr med et nip peber.

Top med kartoffelmos.

Drys med panko, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lad laksegratin køle af
4

Tag den færdige laksegratin ud af ovnen, og lad køle af.

Lav rucolasalat
5

Bland rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål lige inden servering.

Server
6

Anret laksegratin på tallerkener.

Server med rucolasalat.