I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen, inden vi topper med hakkede pistacienødder. Lammet får selskab i ovnen af grønne bønner og timiankrydrede gulerødder. Vi serverer lam og grøntsager med kogte kartofler som vi blander med smør og persille, og en fyldig rødvinssauce med hvidløg og skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
400 g
Små kartofler
2 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 pose
Timian
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
15 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Skalotteløg
4 g
Kyllingebouillon
1 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
2 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag lam og smør ud af køleskabet.
Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.
Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min.
Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Halver gulerod (uskrællet).
Skær ender af grønne bønner.
Pluk timian, og hak pistacienødder fint.
Fordel gulerod på en bageplade med bagepapir, og drys med timian. Fordel grønne bønner på samme bageplade. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Top med pistacienødder, når der er 5 min tilbage.
Imens, hak hvidløg og skalotteløg fint.
Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg og skalotteløg i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt rødvinssauce, kyllingebouillon, jævning og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Imens, hak persille fint.
Vend kartofler med smør [2 spsk I 4 spsk], persille, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i gryden.
Skær lam i tynde skiver.
Anret kartofler, gulerod, grønne bønner og lam på tallerkener.
Top lam med pistacienødder og sauce.