Ovnbagt lam og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt lam og rødvinssauce

Ovnbagt lam og rødvinssauce

med pistacienødder og grønne bønner

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen, inden vi topper med hakkede pistacienødder. Lammet får selskab i ovnen af ​​grønne bønner og timiankrydrede gulerødder. Vi serverer lam og grøntsager med kogte kartofler som vi blander med smør og persille, og en fyldig rødvinssauce med hvidløg og skalotteløg.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

400 g

Små kartofler

2 stk

Gulerod

150 g

Grønne bønner

1 pose

Timian

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

15 g

Pistacienødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Skalotteløg

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

2 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4053 kJ
Kalorier (kcal)969 kcal
Fedt70.7 g
Mættet fedt35.4 g
Kulhydrat51.1 g
Sukker14.5 g
Protein31.4 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag lam
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Tag lam og smør ud af køleskabet.

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. 

Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Kog kartofler
2

Imens, bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Bag grøntsager
3

Halver gulerod (uskrællet).

Skær ender af grønne bønner. 

Pluk timian, og hak pistacienødder fint. 

Fordel gulerod på en bageplade med bagepapir, og drys med timian. Fordel grønne bønner på samme bageplade. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Top med pistacienødder, når der er 5 min tilbage.

Lav rødvinsauce
4

Imens, hak hvidløg og skalotteløg fint.

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hvidløg og skalotteløg i 1-2 min, eller indtil velduftende. Tilsæt rødvinssauce, kyllingebouillon, jævning og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt persille
5

Imens, hak persille fint. 

Vend kartofler med smør [2 spsk I 4 spsk], persille, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i gryden.

Server
6

Skær lam i tynde skiver.

Anret kartofler, gulerod, grønne bønner og lam på tallerkener. 

Top lam med pistacienødder og sauce.