Kartofler eller ris? I aften skal du ikke vælge, for vi frister med både ovnbagte søde kartofler og cremet hvidløgsris. Skønt tilbehør er en frisk agurkesalat med forårsløg og sojasauce, sukkerærter med lime, frisk avocado og spicy srirachamayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
1 stk
Avocado
1 stk
Agurk
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Rød chili
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ pose
Sukkerærter
2 stk
Forårsløg
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir.
Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en stor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær agurk i 1 cm skiver.
Snit sukkerærter på langs.
Snit forårsløg fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Bland agurk, forårsløg og sojasauce i en lille skål.
Bland sukkerærter, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en anden lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med agurkesalat, resterende sojasauce, sukkerærter, avocado og søde kartofler.
Drys med chili og sesamfrø.
Server med sesammayonnaise.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.