Nyd en forkælelse fra de kolde atlanterhavsbølger med vores ovnbagte torsk, som akkompagneres af cremet hvidløgsmos, bagte honningrodfrugter og en aromatisk smørsauce med urter og hasselnødder. En let og elegant symfoni af smag venter dig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
1 stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
1 pose
Purløg
500 g
Bagekartoffel
2 stk
Pastinak
2 stk
Gulerod
25 g
Honning
1 stk
Hvidløgsfed
¼ tsk
Salt til grøntsager
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til fisk
3 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær gulerod og pastinak (uskrællet) i 1 cm stave.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis der ikke er plads.
Imens, skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak hasselnødder groft.
Hak persille og purløg fint.
Halver citron.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Vend rodfrugter med honning, når der er 10 min tilbage af tilberedningstiden.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme, og stege i 3-4 min under omrøring, eller indtil let brunet.
Tag panden af varmen, og tilsæt et stort skvæt citronsaft, et nip salt og peber, persille, hasselnødder og purløg, og rør rundt.
Anret mos, rodfrugter og fisk på tallerkener.
Top fisk med urte-hasselnøddesauce.