Ovnbagt torsk og urte-hasselnøddesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt torsk og urte-hasselnøddesauce

Ovnbagt torsk og urte-hasselnøddesauce

med honningbagte gulerødder og pastinakker

Nyd en forkælelse fra de kolde atlanterhavsbølger med vores ovnbagte torsk, som akkompagneres af cremet hvidløgsmos, bagte honningrodfrugter og en aromatisk smørsauce med urter og hasselnødder. En let og elegant symfoni af smag venter dig.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

1 stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

1 pose

Purløg

500 g

Bagekartoffel

2 stk

Pastinak

2 stk

Gulerod

25 g

Honning

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til fisk

3 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3223 kJ
Kalorier (kcal)770 kcal
Fedt29.7 g
Mættet fedt13.3 g
Kulhydrat91.1 g
Sukker30.9 g
Protein34.2 g
Salt2.5 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær gulerod og pastinak (uskrællet) i 1 cm stave.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader hvis der ikke er plads.

Lav hvidløgsmos
2

Imens, skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
3

Imens, hak hasselnødder groft.

Hak persille og purløg fint.

Halver citron.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Bag fisk
4

Vend rodfrugter med honning, når der er 10 min tilbage af tilberedningstiden.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav sauce
5

Imens, smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme, og stege i 3-4 min under omrøring, eller indtil let brunet.

Tag panden af varmen, og tilsæt et stort skvæt citronsaft, et nip salt og peber, persille, hasselnødder og purløg, og rør rundt.

Server
6

Anret mos, rodfrugter og fisk på tallerkener.

Top fisk med urte-hasselnøddesauce.