I aften frister vi med kylling, som vi først bruner på panden, og derefter ovnsteger til perfektion, sammen med gulerodsskiver. Samtidig laver vi kartoffelmos som får et extra twist ved at den indeholder hvidløg. Den skønne løgsauce med balsamico, timian og rødvinssauce bliver en ny favorit, og så topper vi herlighederne med frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
1 stk
Rødløg
3 stk
Gulerod
1 pose
Timian
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå.
Krydr kylling med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Fordel gulerod i den ene side af en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber
Plaver kylling i den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og sukker [1 tsk I 2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Tilsæt rødvinssauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Krydr med et nip salt og peber.
Anret kartoffelmos, gulerod og kylling på tallerkener.
Top med sauce og persille.