Ovnstegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt kyllingebryst

Ovnstegt kyllingebryst

med bagte gulerødder og kraftig løgsauce

I aften frister vi med kylling, som vi først bruner på panden, og derefter ovnsteger til perfektion, sammen med gulerodsskiver. Samtidig laver vi kartoffelmos som får et extra twist ved at den indeholder hvidløg. Den skønne løgsauce med balsamico, timian og rødvinssauce bliver en ny favorit, og så topper vi herlighederne med frisk persille.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

1 stk

Rødløg

3 stk

Gulerod

1 pose

Timian

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2284 kJ
Kalorier (kcal)546 kcal
Fedt12.2 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat66.4 g
Sukker20.7 g
Protein42 g
Salt2.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå.

Krydr kylling med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Bag gulerod og kylling
3

Fordel gulerod i den ene side af en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber

Plaver kylling i den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Karamelliser løg
4

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver. 

Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og sukker [1 tsk I 2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Lav løgsauce
5

Tilsæt rødvinssauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret kartoffelmos, gulerod og kylling på tallerkener. 

Top med sauce og persille.