Ovnstegt kyllingebryst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt kyllingebryst

Ovnstegt kyllingebryst

med bagte gulerødder og kraftig løgsauce

I aften laver vi superlækker perfekt stegt kylling. Kartoffelmos med persille får den skønneste farve og smager endnu bedre end almindeligt kartoffelmos. Den skønne løgsovs bliver en ny favorit, og smager også rigtig godt til et væld af andre retter.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Rødløg

1 pose

Timian

3 stk

Gulerod

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

½ dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2241 kJ
Kalorier (kcal)536 kcal
Fedt11.5 g
Mættet fedt2.1 g
Kulhydrat65.2 g
Sukker19.5 g
Protein41.9 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå.

Krydr kylling med Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Bag gulerod og kylling
3

Fordel gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber

Placer kylling i den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Karamelliser løg
4

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver. 

Pluk timian.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og sukker, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Lav løgsauce
5

Tilsæt rødvinssauce og vand, og lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret kartoffelmos, gulerod og kylling på tallerkener. 

Top med sauce og persille.