I aften laver vi superlækker perfekt stegt kylling. Kartoffelmos med persille får den skønneste farve og smager endnu bedre end almindeligt kartoffelmos. Den skønne løgsovs bliver en ny favorit, og smager også rigtig godt til et væld af andre retter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Rødløg
1 pose
Timian
3 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå.
Krydr kylling med Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Fordel gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber
Placer kylling i den anden side af bagepladen, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Pluk timian.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, timian og sukker, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Tilsæt rødvinssauce og vand, og lad simre på middel varme i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Krydr med et nip salt og peber.
Anret kartoffelmos, gulerod og kylling på tallerkener.
Top med sauce og persille.