Pad thai er en stegt nudelret fra Thailand, som er yderst populær som street food. Vores variant indeholder udonnudler, rejer, forårsløg gulerod og peberfrugt, som får simre i en pad thai sauce med sød chilisauce, asiatisk fish sauce og lime. Vi serverer vores 'Pad thai'-inspirerede rejer med saltede peanuts og en frisk mangosalat med agurk og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Agurk
300 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Fish sauce
(Indeholder Soja, Fisk)
½ g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
½ stk
Mango
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til salat
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til rejer
2 spsk
Ketchup til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, hak peanuts groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg peanuts i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål.
Skær agurk i 1 cm tern.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland mango, agurk, chiliflager, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm tern og gulerod (uskrællet) i tynde stave.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil møre.
Tilsæt rejer og forårsløg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegte.
Krydr med salt og peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Brug 2 stegepander til 4P.
Imens, skær lime i både.
Bland sød chilisauce, fish sauce, et skvæt limesaft, ketchup, sukker og et nip peber i en lille skål.
Sænk til middel varme. Tilsæt nudler og pad thai sauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med peanuts og koriander.
Server med mangosalat og limebåde.