Pandestegt sej og æble-kaperssmørsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt sej og æble-kaperssmørsauce

Pandestegt sej og æble-kaperssmørsauce

med honningbagt pastinak og grøntsagsmos

Nyd de delikate og rige smage af sej vores Pandestegt sej og kaperssmørsauce med æble. Denne ret fremhæver alt det bedste ved kombinationen af frisk fisk, kapers og smør, hvilket gør denne skønne ret til et perfekt valg til en særlig middag.

Allergener:
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Pastinak

1 stk

Citron

12.5 g

Honning

250 g

Bagekartoffel

2 stk

Gulerod

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

1 stk

Æble

15 g

Kapers

1 pose

Kørvel

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til fisk

3 spsk

Smør til sauce

2 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2535 kJ
Kalorier (kcal)606 kcal
Fedt21.5 g
Mættet fedt12.8 g
Kulhydrat76.2 g
Sukker31.4 g
Protein29.5 g
Salt4.1 g

Fremgangsmåde

Bag pastinak
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skræl pastinak, og skær i kvarte.

Halver citron.

Fordel pastinak på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, honning og et skvæt citronsaft, og krydr med salt og et nip peber. 

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav mos
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.

Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
3

Imens, skær æble i 1 cm tern.

Hak skalotteløg fint.

Hak kørvel groft.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt, og vend i hvedemel.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav sauce
5

Tilsæt æble, skalotteløg, kapers, smør, vand, salt og et nip peber, og steg i 1 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret mos, pastinak og fisk på tallerkener.

Top fisk med sauce.

Drys med kørvel.