I aften byder vi på klassiske smage i perfekt harmoni. Sprød hakkebøf får en spændende smag af at farsen indeholder Worcestershiresauce. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte rodfrugter, karamelliserede løg, brun sovs og sprød hjemmesyltet agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
2 stk
Rødbede
1 stk
Løg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
225 g
Hakket oksekød
4 g
Oksebouillon
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ spsk
Smør (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
1 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt balsamico, vand [2 spsk I 4 spsk], sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Bland agurk, hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk I 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Hæld lage fra lige inden servering.
Bland hakket oksekød, æg [1 stk I 2 stk], worcestershire sauce [1/2 pakke, 2P], rasp, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en stor skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt brun sovs, vand [1 dl | 2 dl], oksebouillon og et nip peber, og lad simre i 3 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt løg, og vend sammen.
Anret rodfrugter og hakkebøffer på tallerkener.
Top med brun sovs og løg.
Server med agurk.