I aften byder vi på klassiske smage i perfekt harmoni. Sprød hakkebøf får en spændende smag af at farsen indeholder Worcestershiresauce. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte rodfrugter, karamelliserede løg, brun sovs og sprød hjemmesyltet agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Oksebouillon
1 stk
Agurk
225 g
Hakket oksekød
300 g
Kartofler
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2 stk
Rødbede
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
½ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til syltning
1 dl
Vand til syltning
1
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
½ spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt balsamico, vand, sukker og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Bland agurk, hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Hæld lage fra lige inden servering.
Bland hakket oksekød, æg, worcestershire sauce, rasp, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt brun sovs, vand, oksebouillon og et nip peber, og lad simre i 3 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt løg, og vend sammen.
Anret rodfrugter og hakkebøffer på tallerkener.
Top med brun sovs og løg.
Server med agurk.