Forkæl familien med et lækkert japansk måltid i form af denne udsøgte kylling yakitori. Vi steger kylling og blander den derefter i en lækker yakitorisauce med ingefær, soja, honning og hvidløg. Vi serverer vores vidunderlige kylling med vilde basmatiris, sprød coleslaw med ingefær og lime og frisk koriander!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
280 g
Kyllingebryst
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
12.5 g
Honning
4 g
Kyllingebouillon
150 g
Langkornede hvide ris
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler!
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv ingefær fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland et skvæt limesaft, mayonnaise, ingefær [1 tsk | 2 tsk] og nip salt og peber i en stor skål.
Vend gulerod og kålblanding i skålen.
Pisk hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og vand [2 spsk | 4 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Tilsæt hvidløg, sojasauce, honning [1/2 pakke, 2P], ingefær [1 tsk | 2 tsk], et skvæt limesaft, vand [½ dl | 1 dl], og et nip salt til stegepanden, og rør godt rundt på middel varme.
Tilsæt jævning under omrøring, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt kylling, og vend sammen.
Anret ris, coleslaw og kylling på tallerkener.
Top kylling med sauce.