Vi skal lave kylling og kartofler i aften, og vi tør næsten love, at det bliver familiens nye favorit. Vi krydrer kylling med middelhavskrydderier, bruner den og lader den stege færdig i ovnen. Vi serverer vores kylling med ovnbagte kartofler og gulerødder, kålsalat med agurk og forårsløg og en cremet hvidløgsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 stk
Gulerod
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Agurk
1 stk
Forårsløg
½ stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm stave.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.
GRILL: Forvarm grillen til høj varme, hvis du skal grille.
Krydr kylling med salt og Middelhavsdrøm.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
GRILL: Grill kylling i 5-7 min på hver side. Overfør til en foliepakke, og lad hvile i 5 min.
Overfør kylling til bagepladen med rodfrugter, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Brug to bageplader til 4P. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak agurk groft.
Snit forårsløg fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Bland agurk, forårsløg, spidskål, olivenolie [1 spsk I 2 spsk], et stort skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland fraiche, mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær kylling i skiver.
Anret kylling, kålsalat og rodfrugter på tallerkener.
Server med hvidløgsdressing.