Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og farverige ingredienser. I aften byder vi nemlig på perfekt stegt laks, som serveres med citronbagte kartofler og broccoli. Vidunderligt tilbehør er en smuk grøn rucoladressing med hvidløg og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
250 g
Broccoli
½ stk
Citron, økologisk
½ stk
Hvidløgsfed
40 g
Rucola
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet)2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær broccoli i små buketter, og skær stammen i 2 cm tern (skræl stammen ved behov). Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint. Skyl rucola, og hak halvdelen fint. Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både.
Fordel broccoli på bagepladen med kartofler, når de har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie*, og bag i ovnen i 12 min. Bland hakketrucola, hvidløg, yoghurt, citronsaft [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt*. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Sænk til middel varme, vend laks, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
Vend færdigbagte kartofler og broccoli med resterende rucola, finrevet ost og et stort nip citronskal på bagepladen.
Anret kartofler, broccoli og laks på tallerkener. Server med rucoladressing og resterende citronbåde.