Pandestegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt laks

Pandestegt laks

med citronbagte kartofler og rucoladressing

Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og farverige ingredienser. I aften byder vi nemlig på perfekt stegt laks, som serveres med citronbagte kartofler og broccoli. Vidunderligt tilbehør er en smuk grøn rucoladressing med hvidløg og citron.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Fisk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Broccoli

½ stk

Citron, økologisk

½ stk

Hvidløgsfed

40 g

Rucola

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2584 kJ
Kalorier (kcal)618 kcal
Fedt27.7 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat50.1 g
Sukker7.8 g
Protein40.1 g
Salt0.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet)2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Forbered grøntsager
2

Skær broccoli i små buketter, og skær stammen i 2 cm tern (skræl stammen ved behov). Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint. Skyl rucola, og hak halvdelen fint. Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både.

Bland rucoladressing
3

Fordel broccoli på bagepladen med kartofler, når de har 12 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie*, og bag i ovnen i 12 min. Bland hakketrucola, hvidløg, yoghurt, citronsaft [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt*. Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Sænk til middel varme, vend laks, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. 

Bland kartofler og rucola
5

Vend færdigbagte kartofler og broccoli med resterende rucola, finrevet ost og et stort nip citronskal på bagepladen.

Server
6

Anret kartofler, broccoli og laks på tallerkener. Server med rucoladressing og resterende citronbåde.