Pandestegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt laks

Pandestegt laks

med citronbagte kartofler og rucoladressing

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig. Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og farverige ingredienser. I aften byder vi nemlig på perfekt stegt laks, som serveres med citronbagte kartofler og broccoli. Vidunderligt tilbehør er en smuk grøn rucoladressing med hvidløg og citron.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Broccoli

½ stk

Hvidløgsfed

40 g

Rucola

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ stk

Citron

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2606 kJ
Kalorier (kcal)623 kcal
Fedt28.5 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat50.8 g
Sukker8.7 g
Protein39.7 g
Salt0.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Skær broccoli i små buketter og stokken i 2 cm tern.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint. 

Skyl rucola, og hak halvdelen fint.  

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Bland rucoladressing
3

Fordel broccoli på bagepladen, når kartoflerne har 12 min tilbage, og dryp med en smule olivenolie.

Bland hakket rucola, hvidløg, fraiche [1/2 pakke, 2P], citronsaft [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. 

Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bland kartofler og rucola
5

Vend færdigbagte kartofler og broccoli med resterende rucola og finrevet ost på bagepladen.

Server
6

Anret kartofler, laks og rucoladressing på tallerkener. 

Server med resterende citronbåde.