Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Sejen får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini og grov kartoffelmos passer perfekt til den fyldige purløgssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
150 g
Grønne bønner
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær ender af grønne bønner.
Skær zucchini i 2 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak purløg fint.
Skær citron i både.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt hvidløg, et skvæt citronsaft, salt og peber, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål, og dæk til med låg.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver grøntsagerne hurtigere færdige.
Imens, bland madlavningsfløde, purløg og grøntsagsbouillon i en lille skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, tilsæt purløgssauce, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Krydr med salt og peber.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartoffelmos, fisk og grøntsager på tallerkener.
Top fisk med purløgssauce.
Server med resterende citronbåde.